Hvad betyder empati?

Hvad betyder empati?

Her vil vi forklare betydningen af ordet empati, og hvordan ordet bruges i dagligdagen. Vi kommer også ind på hvilke typer mennesker der typisk har empati og hvilke steder det er utrolig vigtigt at have empati.

Klik her, og få spændende nye oplevelser

Så hvad betyder empati egentlig?

Selv ordet empati kommer fra græsk og betyder indfølelse (en - ind og patos - indfølelse). At have empati betyder at man kan føle hvordan andre mennesker har det, uden at personen fortæller det. Så man kan ud fra øjnene, smilet, kropsholdningen, stemmen på en anden person fornemme om de er kede af det, glade, skuffede ect.

Empati er en fantastisk egenskab at have når man skal tale med mange mennesker, da man ved hjælp at empati kan vide hvilket humør de er i og på den måde møde personen på den rigtig måde.

Hvem har oftest empati?

Der findes folk i nogle erhverv som stort set alle har empati, da dette er en krævet del af deres job. Der er selvfølgelig også nogle undtagelser, men de fleste indenfor følgende erhverv har en empatisk egenskab:

  • Psykolog
  • Pædagog
  • Skolelærer
  • Læge
  • Sygeplejerske
  • og mange flere

Findes der folk uden empati?

Det kan muligvis være at der findes enkelte folk ude i verden der ikke rummer den mindste smule for empati, men nok ikke mange af slagsen. De fleste mennesker rummer lidt empati og nogle rummer så en del mere.

Kan man lære at blive mere empatisk?

Ja, man kan i hvert fald øve sig på agere mere sympatisk i forskellige situationer, og så se om det ikke kommer til at ligge naturligt til ens personlighed at være empatisk. Man kan prøve at lægge mærke til de signaler folk omkring en udsender og prøve deraf at tolke hvilket humør personen er i. Jo flere gange man gør det, jo bedre bliver man til at vurdere mennesker og får dermed en større empati.

"