Hvad er Wifi?

Hvad er Wifi?

Wifi er et engelsk udtryk der er sammentrukket af de engelske ord “Wireless Fidelity”. Wifi er en række standarder inden for et trådløst datanet. Lidt mere nede på jordet står Wifi for trådløst internet de fleste steder man som forbruger støder på betegnelsen.

Køb en Wifi-router her

Computer med indbygget Wifi

Man kan i nyere tider næsten ikke finde en computer uden indbygget Wifi. Dette betyder at computeren kan forbinde til en trådløst router, og der igennem skabe forbindelse til internettet.

Wifi var banebrydende teknologi, da man slap for alle de mange netværkskabler, der skulle til at få opkobling til internettet. Dette gør også at man mange steder kan forbinde til gratis wifi hotspots (f.eks. i DSB togene).

Mobiltelefoner med Wifi

Mobiltelefonerne fulgte også med udviklingen og fik hurtigt muligheden for at forbinde til trådløs router vha. Wifi. Dette gjorde sig især til stor nytte på de nok så populære smartphones (iPhone, Android mv.) hvor det for første gang inden for mobilverdenen blev rigtig populært at surfe rundt på nettet.

Andre enheder der benytter Wifi

Wifi bliver mere og mere udbredt og kommer i mange forskellige enheder. Dette gør at vi kommer til at lave en mere og mere kabelfri verden da alle enhederne vil kunne "tale sammen" over det trådløse internet. Nogle af enhederne kan være:

  • Skillekonsoller (Playstation, Xbox mv.)
  • Printere
  • Kameraer
  • Afspilningsenheder

Få Wifi i hjemmet, med en trådløs router

Ønsker man at kunne forbinde sine mobiltelefoner, computere og andre trådløse apparater til trådløst internet skal man købe en trådløs router. Disse fås i mange forskellige afskygninger og i alle prisklasser. Her kan de fleste klare sig rigtig fint med en trådløs router i den billige prisklasse.

Det kræver selvfølgelig også at man har et internet abonnement et sted, som gør at man får adgang til internettet. Her findes en lang række internetudbydere der tilbyder internet.

Hvad er et wifi-hotspot?

Et hotspot er et sted, hvor man kan få en wifi-forbindelse, hvilket vi ofte ser, når vi render rundt i de danske/udenlandske storbyer. Det er altså hvor et firma eller en butik har stillet en wifi-forbindelse til rådighed, som man dermed kan bruge, når man besøger denne forretning/butik.

Dette er blevet rigtig populært, når butikker har wifi-hotspot, da vi som samfund er blevet mere afhængige af vores forbindelse til internettet. Det er næsten lige meget hvad vi foretager os, så kræver det en internetadgang.

"